Conducteur voor een Dag: Hassan Tamari
Leesduur 2 minuten

Conducteur voor een Dag Hassan: “Ik wil graag mensen leren kennen!”

Zijn begeleider zag de oproep voor ‘Conducteur voor een Dag’ en heeft in overleg met hem unitmanager Leonie Boekel van tramlijn 1 en 17 een mail gestuurd. Leonie: “In het mailtje stond: “Ik zou graag een dagje meerijden op de tram. Het lijkt me heel leuk. Ik ben net Nederlander geworden en wil graag met andere mensen in contact komen.” Ik dacht meteen: wat ontzettend leuk dat je dit initiatief neemt. Natuurlijk gaan we een rit met jou inplannen, want motivatie en het leuk vinden om met mensen te werken, is het belangrijkste. De rest kunnen we je leren!”

Best spannend

Zo gezegd zo gedaan. Afgelopen dinsdag mocht Hassan mee met een rit op de tram en maakte hij zijn debuut als conducteur. Hassan: “Ik vond het vooraf best wel spannend, want ik wist niet zeker of ik alle vragen van reizigers kon beantwoorden en of ik wel goed de haltes kon omroepen, maar begeleidster Jos heeft mij alles goed uitgelegd. Na een tijdje ging het steeds beter, kon ik ontspannen en ervan genieten. Ik vind het echt heel leuk en wil graag verder om te kijken of ik echt aan de slag kan als conducteur. Dat zou ik fantastisch vinden.”

Sinds twee maanden Nederlander

Hassan is vijf jaar geleden vanuit Latakia, Syrië, naar Nederland gekomen. “Ik moest vluchten vanwege de oorlog. In Latakia had ik samen met mijn broertje een winkel en een kleine garage. Sinds twee maanden ben ik Nederlander geworden en ik wil graag met mensen werken, want ik vind mensen gewoon heel leuk! Dus ik hoop dat ik door alle selecties kom en dat ik over een tijdje als conducteur op de tram kan werken in Amsterdam.”

© GVB may 2024