Instapbegeleiders tijdens de drukste ochtenduren
Leesduur 2 minuten

Instapbegeleiders GVB-pont

Tot in elk geval het einde van dit jaar zet GVB structureel instapbegeleiders in op de drukste veerverbinding: Buiksloterweg – Centraal Station. Zij helpen de reizigers bij het op- en afstappen van de pont en zijn herkenbaar aan een geel GVB-hesje. De instapbegeleiders staan van maandag tot en met vrijdag tijdens de ochtendspits van 07:00 tot 10:00 uur aan de Buiksloterwegzijde. En van maandag tot en met zondag van 16:00 tot 19:00 uur aan CS-zijde.

Sneller en beter

Eerder deze zomer werd in samenwerking met de gemeente Amsterdam een korte proef gedaan met instapbegeleiders tijdens de drukste ochtenduren. De eerste ervaringen lieten gelijk al zien dat deze maatregel helpt bij sneller en soepeler op- en afstappen en een betere verdeling van de reizigers aan boord van de pont. De reacties van reizigers waren onverminderd positief.

Oplossingen

Samen met de gemeente Amsterdam zoekt GVB naar oplossingen om de drukte op de veerverbinding die Amsterdam-Noord met het centrum verbindt op te kunnen vangen. De komende periode wordt bekeken of deze instapbegeleiding een structureel karakter kan krijgen, en vanaf 2018 kan worden voortgezet. GVB is bovendien in opdracht van de gemeente gestart met de aanbesteding van nog een nieuw IJveer (IJveer 62) met een optie tot 4 extra IJveren. De nieuwe, grotere IJveren (IJveer 60 en IJveer 61) werden eerder al in gebruik genomen.

© GVB june 2024