De groene tram van GVB. Foto: Lex Draijer.
Leesduur 2 minuten

Ontdek groen Amsterdam en reis mee!

Amsterdam wordt iedere dag weer een beetje groener, meer en meer inwoners en bedrijven dragen hier hun steentje aan bij. Je ziet dan ook steeds meer groene initiatieven in de stad ontstaan. Zo zorgen we er allemaal voor dat onze prachtige stad beetje bij beetje prettiger en schoner wordt. We laten je graag zien waar je deze groene initiatieven kunt vinden in de stad. Schrijf je daarom vandaag nog in voor een volledige verzorgde tour en ontdek het groene gezicht van Amsterdam. We hebben in totaal 100 plaatsen weg te geven, vol=vol!

Onderweg naar 100% groen

Bij GVB zijn we enthousiast en gedreven om steeds groener te gaan werken: vanaf 2025 willen we graag uitstootvrij vervoer verzorgen in de stad. Als grootverbruiker van energie nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. We vinden het leuk en belangrijk om te delen in ons enthousiasme en organiseren daarom speciaal voor Amsterdam de groene tour! Op zondag 3 november rijden we eenmalig een unieke route met de tram door de stad met Froukje Jansen als onze gastvrouw. In een goede drie uur laten we je tal van aansprekende groene initiatieven in de stad zien. We maken een tussenstop voor een hapje en een drankje en we brengen je keurig terug naar het beginpunt. Ben jij ook zo enthousiast en vind je het leuk om Amsterdam opnieuw te ontdekken? Wees welkom en schrijf je vandaag nog in, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

GVB groen

Froukje Jansen is de gastvrouw tijdens de tour van 3 november.

We zitten helemaal vol

We hebben in korte tijd veel aanmeldingen ontvangen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. Een schrale troost: we maken een video van de groene tour die we in november zullen delen op deze website.

Praktische tips voor deelnemers

  • We maken onderweg twee stops voor een korte rondleiding van 2 x 20 minuten bij De Hallen (verzorgd door de gebouwengids) en het Flevopark.¬†Draag bij voorkeur gemakkelijke kleding en comfortabele schoenen.
  • Mogelijk hebben we slecht weer: neem voor de zekerheid een paraplu of regenkleding mee.
  • Het is tussentijds niet mogelijk om de groep te verlaten.
  • Voor kleine hapjes wordt gezorgd; neem zelf wat te drinken mee.

© GVB june 2024