Leesduur 2 minuten

Pinnen in de tram in aanloop naar cashloos OV

GVB start op 7 juli met pinnen in tram 26. Het invoeren van pinnen in de tram is onderdeel van de ontwikkeling naar een cashloos OV, die een jaar geleden is begonnen bij bus. De omslag naar cashloos betalen heeft het werk van busbestuurders aanzienlijk veiliger gemaakt.

Sinds vorig jaar werken we, samen met de andere vervoerders in de regio, hard aan het invoeren van een cashloos openbaar vervoer in Amsterdam.
Na een succesvolle start bij bus, is nu de beurt aan de tram. De eerste stap in dat proces is de invoering van pinnen in tram 26. Pinnen is een alternatief als service voor de reiziger die een los kaartje aan boord van het voertuig wil of moet kopen.

Proefperiode

Na een proefperiode van een aantal weken, breiden we het aantal pinautomaten in de overige tramlijnen geleidelijk uit. Als alle trams voorzien zijn van een pinautomaat, zal contant geld ook definitief uit de trams verdwijnen, naar verwachting begin 2018. Reizigers kunnen vanaf dat moment inchecken met hun OV chipkaart, vooraf (met pin of contant) hun kaartje kopen bij een van de vele verkooppunten of gebruik maken van pin aan boord van de voertuigen.

Welke reisproducten kunnen worden gepind?

In tram 26 kunnen het 1 uurskaartje, de dagkaart en kinderdagkaart en de 2 dagenkaart betaald worden met de pin (ook contactloos) of creditcard. Ook het fietskaartje (alleen verkrijgbaar in tram 26) kan inmiddels gepind worden.

© GVB july 2024