Collega aan het woord op de Verkeersleiding
Leesduur 2 minuten

Veiligheidscertificaat Vervoerregio Amsterdam is blijk van vertrouwen

Afgelopen december gaf de Vervoerregio Amsterdam opnieuw het veiligheidscertificaat Wet lokaal spoor (Wls) af aan GVB. Secretaris-directeur Thea de Vries van de Vervoerregio Amsterdam: “De Wet lokaal spoor (Wls) schrijft voor dat een vervoerder moet beschikken over een veiligheidscertificaat. Anders mag je de dienstregeling niet uitvoeren. Zo simpel is het.”

Elke vijf jaar toetsen met ILT

De Vries vervolgt: “Wij als opdrachtgever toetsen elke vijf jaar of GVB voldoet aan alle eisen die er gesteld worden. Dit geldt specifiek voor het gebied van veiligheid op en rond het spoor. Na een grondig onderzoek in samenwerking met de ILT (Inspectiedienst Leefomgeving en Transport) zijn wij tot de conclusie gekomen dat GVB hier ruimschoots aan alle eisen voldoet. En is het certificaat voor de duur van vijf jaar verlengd. Dit certificaat geldt ook voor de verkeersleiding van GVB.”

Veiligheid hoog in het vaandel

“Juist in coronatijd is het nog belangrijker om niet alleen te vertrouwen, maar echt zekerheid te hebben dat we veiligheid hoog in vaandel hebben”, legt de Vries uit. “Niet alleen in exploitatie, maar ook sociale veiligheid en veiligheid op gebied van gezondheid. GVB neemt zijn verantwoordelijkheid op al deze gebieden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. De komende tijd gaan we ook op andere gebieden de samenwerking opzoeken, verstevigen en uitbreiden.”

Waardering voor harde werk

Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur bij GVB: “Wij waarderen de grote blijk van vertrouwen van onze opdrachtgever, de Vervoerregio Amsterdam, in de manier waarop wij de dienstregeling verzorgen in en rond Amsterdam. Het waarborgen van de veiligheid voor onze medewerkers en reizigers is altijd onze eerste prioriteit.”

We rijden veilig of we rijden niet

Zuiderwijk vervolgt: “We rijden veilig of we rijden niet. Dat is onze grondhouding. Het ziet er voor de buitenwereld ogenschijnlijk makkelijk uit, maar onze collega’s werken dag in, dag uit enorm hard om ervoor te zorgen dat alles veilig rijdt en werkt. Het opnieuw afgeven van dit veiligheidscertificaat is dan ook een waardering voor al het harde werk wat zij elke dag opnieuw leveren.”

 

© GVB may 2024