Nieuwe 15G trams

Deel deze pagina

GVB heeft 63 trams (met een optie tot 60 extra trams) gekocht bij de Spaanse fabrikant CAF. Dit gebeurt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en in samenwerking met de gemeente Amsterdam. De eerste nieuwe 15G trams rijden naar verwachting vanaf medio 2020 in dienstregeling met reizigers.

De 15G tram gaat oudere modellen vervangen en gaat vanaf eind 2020 onder meer rijden op de vernieuwde Amstelveenlijn. Daarom krijgt een deel van deze nieuwe trams een R-net kleurstelling. Met ingang van 2019 ontvangt GVB druppelsgewijs de eerste nieuwe 15G trams.

Testen

Deze trams testen we eerst uitvoerig en gecontroleerd. Dat is wettelijk vereist voordat wij ze kunnen accepteren en in gebruik kunnen nemen. Pas als de trams voldoen aan alle (wettelijke) toelatingseisen, nemen we ze op in onze dienstregeling met reizigers. Iets waar onze reizigers, de stad en wij al een tijd naar uitkijken. Op deze pagina vind je een verzameling van eerder verschenen (nieuws)berichten en updates. Op Twitter kun je ons volgen voor alle actuele updates en (live) foto’s en filmpjes.

Proefrit overdag met nieuwe 15G tram op Lijn 19

Nieuws en updates

 

Factsheet 15G tram

Download deze .PDF

© GVB april 2020