Leesduur 2 minuten

Unieke mondkapjes voor een betere wereld

Maak je binnenkort gebruik van het openbaar vervoer in Amsterdam? Tijdelijk hebben we bij GVB een uniek, herbruikbaar mondkapje te koop dat in samenwerking met Tiny Miracles werd gemaakt. De mondkapjes worden per twee stuks verpakt en zijn wasbaar zodat ze keer op keer gebruikt kunnen worden. En belangrijker nog: met de aanschaf draag je bovendien bij aan het belangrijke werk van Tiny Miracles uit Amsterdam om mensen in India uit de armoede te houden.

Minder afval

Omdat de mondkapjes eenvoudigweg te wassen zijn na gebruik, scheelt dat flink in afval. Bovendien kan de aanschaf van wegwerpkapjes flink oplopen wanneer je dagelijks gebruik maakt van het openbaar vervoer. Bij GVB tillen we zwaar aan duurzaamheid; vanaf 2025 willen we uitstootvrij vervoer aanbieden in de stad. Het ontwerp van het mondkapje had je mogelijk al herkend. We gebruikten dit eerder voor de bestickerde tram (groene tour) en de nieuwe, elektrische bussen die we dit jaar in gebruik hebben genomen.

verpakking

Armoedebestrijding

Het waardevolle werk van Tiny Miracles willen we hier graag nog een keer benadrukken. Met de aanschaf van ieder setje draag je direct bij aan hun missie: het bestrijden van armoede in India. De werkwijze van Tiny Miracles is zo ingericht dat er naast het hebben van goed betaald werk voor de lokale bevolking, ook gezorgd wordt voor de opleiding van kinderen, gezondheidszorg en bijvoorbeeld spaar en -pensioenvoorzieningen in India.

Waar zijn de mondkapjes te koop?

De mondkapjes zijn vanaf woensdag 12 augustus en zolang de voorraad strekt te koop bij GVB Service & Tickets. De mondkapjes zijn ook te koop bij OVshop.nl. Goed om te weten: het zijn niet-medische, katoenen mondkapjes die uit 2 lagen zijn samengesteld. De mondkapjes worden per 2 stuks verkocht en kosten € 8,95 per set. Zien we jou binnenkort ook aan boord met dit herbruikbare mondkapje?

© GVB april 2024